Over het leven van melkkoe Anna

Grave, 1 november 2018 – De avonturen van Piepmuis lanceert vandaag, 1 november 2018, het eerste prentenboek: Piepmuis op bezoek bij Anna de koe. Bedenker en schrijfster Tiara Portier wil met dit prentenboek ouders en kinderen inspireren liefdevolle keuzes te maken. Haar schoonzusje Niki Mens maakte de illustraties die je beleving prikkelen.

Piepmuis op bezoek bij Anna de koe

Piepmuis is een lief, stoer muisje. Samen met zijn familie woont hij op de boerderij van Cor en Annie. Samen met zijn dierenvrienden beleeft hij in elk boek een nieuw avontuur dat te maken heeft met dierenwelzijn, natuur en/of milieu. Realistisch, kindvriendelijk, praktisch en informatief. Het thema van het eerste boek ‘Piepmuis op bezoek bij Anna de koe is melk.

Anna de koe is drachtig en Piepmuis gaat bij haar op bezoek. Zou het kalfje al geboren zijn? Als Piepmuis bij Anna aankomt, is zij heel verdrietig. Haar kalfje is weg. Piepmuis doet er alles aan om Anna weer blij te maken. Hoe loopt het af met Anna de koe en haar kalfje Herman? En hoe kan jij helpen?

Over de makers

Tiara Portier, 1985. Woont in Grave. Moeder van Riven van 2. Getrouwd met Tom. Zorgt voor liefde voor en een gevulde buik van 2 geredde straathonden uit Sri Lanka Malibu & Diamond en IJslands paard Sunni. Vegan. Gek op dieren, natuur, koken en schrijven. Communicatieadviseur van beroep.

Niki Mens, 1981. Woont in Amsterdam. Zorgt met Stijn met liefde voor de gevulde buiken van 2 zonen Khan en Solo. Is gek op vormgeving en tekenen. Pescotariër. Wat dat is?! Geen vlees, wel eieren en melk en een beetje vis. Maar Tiara en Piepmuis hebben een punt en dus zit Niki in een constante spagaat tussen makkelijk leven en wat nou eigenlijk écht beter is voor mens, dier en natuur. Ontwerper en illustrator van beroep.

 

Bijzonder milieuvriendelijk drukwerk

Piepmuis op bezoek bij Anna de koe is het eerste, meest milieuvriendelijk gedrukte prentenboek van Nederland (en misschien zelfs wel van de wereld). Het is waterloos offset gedrukt met de schoonste bio-inkten ter wereld en op 100% gerecycled papier.

 

De avonturen van Piepmuis

De avonturen van Piepmuis is een prentenboek met een missie: een wereld waarin de mens in harmonie leeft met dier en natuur. Het doel van de boeken is bewustwording bij kinderen creëren. Jong geleerd is oud gedaan en de jeugd heeft de toekomst.

 

Share This