Vandaag, 9 september, is het Wereld Teddyberendag! De dag om je knuffel(s) even extra in het zonnetje te zetten. Want wat zijn ze bijzonder! Een teddybeer is vaak je eerste beste vriend. Ze steunen je bij het leren kennen van de wereld. Heb jij jouw knuffelbeer van vroeger ook nog bewaard? Ter ere van Teddyberendag geef ik je een paar teddybeerweetjes + doe mee met de WINACTIE en win teddybeer Piepmuis t.w.v. € 20!

Teddybeerweetjes

?De Teddybeer is vernoemd naar de 26e president van de Verenigde Staten: Theodore ‘Teddy’ Roosevelt. Hij weigerde tijdens het jagen een jonge beer dood te schieten. De media noemde de beer toen: ‘Teddy’s Bear’.

?Teddyberen bestaan al meer dan 100 jaar. Na ‘Teddy’s Bear’ wilden alle Amerikanen een pluche knuffel van deze beer. De Amerikaanse speelgoedwinkeleigenaar Morris Michtom bracht in 1902 de eerste knuffelbeer op de markt.

?De eerste knuffeldieren in Europa werden gemaakt door een (toen) klein Duits bedrijfje, Steiff. Margarete Steiff maakte de eerste knuffeldieren. Haar neef Richard Steiffe, ontwierp een pluche beer die rechtop zat en beweegbare armen en benen had. Ze hadden een vriendelijkere uitstraling dan de bestaande knuffelberen die een natuurlijke houding (op 4 poten) hadden. Margarete was sceptisch, maar op een speelgoedbeurs in Leipzig was de nieuwe beer een groot succes. Een Amerikaanse klant bestelde er 3000.

?Een liefhebber van (teddy)beren wordt een arctofielgenoemd. Naar de Griekse woorden ‘arktos’ (beer) en ‘philo’ (vriend).

?Het Guinness Book of Records staat ook vol met teddyberen:

  • De grootste verzameling (27 april 2019) teddyberen vind je in Harsány, Hongarije. Arnóczki Istvánné verzamelde 20.367 beren die nu tentoongesteld worden in het Teddy Museum!
  • De kleinste teddybeer is 9 mm groot. Cheryl Moss uit Zuid Afrika maakt en verkoopt deze microberen. De grote varieert van 9 tot 13 mm.
  • De grootste teddybeer (28 april 2019) is 19,41 meter lang en is ongeveer 451.48 m³ groot. Hij is gemaakt door Municipio de Xonacatlán, Ideas por México and Agrupación de Productores de Peluche in Estad, Mexico.
  • De duurste teddybeer is een Steiff ‘Louis Vuitton’ teddybeer. Gemaakt in 2000, 45 cm en verkocht voor € 213.720.00 op 14 oktober 2000 bij Christie’s, Monaco.
  • De langste rij teddyberen bestond uit 15.534 beren en was 2.106 meter lang. Het record is behaald door Finlay Church op de Alvechurch Cricket Club in Alvechurch, Worcestershire, United Kingdom, op 3 mei 2015.

WINACTIE! DOE MEE EN WIN KNUFFEL PIEPMUIS

Teddyberendag willen we graag samen met je vieren! Daarom maak jij nu kans op de laatste limited edition knuffel van Piepmuis t.w.v. € 20!

Zo doe je mee:

  1. Volg De avonturen van Piepmuis op Facebook en/of Instagram.
  2. Maak een foto van jou en je teddybeer. Zet deze + waarom dit je lievelingsknuffel is op Facebook en/of Instagram.
  3. Tag @deavonturenvanpiepmuis en minimaal 2 vrienden waarvan jij denkt dat ze ook kans willen maken.
  4. Duimen maar! ?

De actie loopt t/m maandag 30 september 2019. De winnaar krijgt via PB bericht.

Share This